Spa Auto Dijon
Spa Auto - Chevigny-Saint-Sauveur, FR

Spa Auto Dijon (Chevigny-Saint-Sauveur) is opgestart in juli 2020. Deze wasstraat heeft een lengte van circa 50 meter. Betalen doe je aan de (drive thru) kassa, vergelijkbaar met een kassa van een fastfood restaurant. Hier krijgt de klant advies over de verschillende wasprogramma's en worden ook de boetiek producten verkocht.  Daarna ga je de bocht om, en rij je de wasstraat binnen. 

Spa Auto Dijon is de eerste wasstraat in Frankrijk naar Duits Holz "Express concept". Dit houdt in dat er tot 120 wagens per uur gewassen kunnen worden zonder manuele voorwas. Het wassen gebeurt op de ketting. 

 • Voorwas op de ketting
  - Automatische chemische inweek (voor- en achterzijde), met nog een extra inweek voor de nummerplaat en bumper.
  - Velgen inweek (3x)
  - Lava intensief
  - FSH (oscillerende beweging met hoge druk puntstralers om de bumper vooraan en de wielkasten extra te reinigen), dit met een meelopende beweging. 
  - RAWA (rotatieve beweging met hoge druk vlakstralers die de velgen rotatief kuisen over een afstand van anderhalve meter). 
  - 1e Hoge druk "Mega Power" - met voor en achter pendels: De sterke alkalische inweek wordt hier onder hoge druk afgesneden. Zand en stof worden verwijderd opdat deze niet in de borstels kunnen komen.
 • Wassen
  - 1e wasportaal bestaande uit 1 dakrol, 2 omtrekvolgende borstels, 2 zijkant borstels: de wagen wordt met textiel gewassen.
  - Extra borstels: om de voorzijde en de zijkant intensief te wassen. Dankzij de overlapping van de verschillende borstels, wordt de voorzijde meermaals gewassen.
  - 2e Hoge druk "Mega Power". Vanaf dit punt wordt er met actief schuim gewassen, dit om de pH op de carrosserie neutraal te krijgen. 
  - Wielspinners: onder hoge druk worden de velgen en wielkasten nog extra gewassen.
  - 1e velgen en onderzijde borstels.
  - 2e wasportaal: de wagen wordt extra met textiel gewassen. Dit om de hardnekkigste vervuiling te kunnen verwijderen. Dit wasportaal heeft meelopende techniek waardoor er een langere contacttijd tussen de borstels en de voor- en achterzijde is. 
  - 2e velgen en onderzijde borstels.
 • Afwerking
  - Polish lava: Het polish product zorgt voor een diepe glans afwerking van de wagen.
  - Polish mitter: Het polish product wordt zacht aangebracht op het oppervlak.
  - Schuimwax: Deze wax zorgt voor extra verzegeling en glans van het lak oppervlak.
  - Wax: Deze wax zorgt voor glans van de carrosserie.
  - Drooghulp: De drooghulp zorgt ervoor dat het water correct parelt en dat het zo afgevoerd kan worden door de krachtige drogers.
  - Osmose spoeling: Om eventuele vlekken te vermijden wordt er nog met osmose water nagespoeld. 
 • Droging
  - De krachtige dubbele droger met een totaal vermogen van 56 kW, zorgt ervoor dat het maximale volume aan waterdruppels weggeblazen worden. 
  - Droogmitter : de laatste microdruppels worden geabsorbeerd door het microvezeltextiel. Hierdoor krijg je een zo goed als perfect droog resultaat. 

Na het wassen worden de klanten verwelkomd in een ruime overdekte stofzuighal. De 28 plaatsen bieden voldoende capaciteit om de wagen binnen in te kunnen reinigen.  Zo ondervindt de klant geen last bij slecht weer of extreme koude of hitte.  Daarnaast is er nog één plaats voorzien waar de carwash uitbater zelf een binnen reiniging kan voorstellen aan zijn klanten. 

Dankzij de ruime glaspartijen heeft de klant het gevoel dat hij buiten staat zonder de nadelen hiervan. De open roosters aan de onderzijde zorgen niet enkel voor verluchting, maar ook voor het evacueren van de uitlaatgassen en bevordert het drogen van de hal. 

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten


Deel deze post